Tuesday, 16 December 2014

mood holiday turn on :D

Views
ehem ehem, akhirnyaa safely landed dekat tempat orang. kt mana? ehem, adalaaaaa :D hehe alaa johor je punn, nak pegi overseas tak mampuu lg, lg pun nak p johor nie pun bukan main lagi kena bebel memanjangg, tp bukan dengan pak khairul dengan mak pah, tapi dengan orang lain -,- MENYAMPAHHH!   pak khairul nie pelik sikit, semuaa benda tak boleh semuaa benda nak kena report kt dia, tp salah org laa, anak dia yg nie tak sama sikit macam anak dia yg duaa org nie, sapa lagi anis dengan ikaa la. kalau pak khairul cakap "tak boleh" memang dua orang nie takkan buat, tp aku kalau dia cakap tak boleh aku memang tak buatt tp tarikk muka tue mesti, lepas tue konfem dapatt punyaa. HAHAHA dengan pak khairul je akumacam tue, tp kalau dengan mak pah, semuaa okayy :P sportingg gilaa kod. tp taktau kenapaa dulu time aku ada bf, bf aku tak berani dgn dia, i meant bukan tak berani datang rumah, kalau datang rumah tue tak terkiraa dah amik jemput aku bagai depan rumah, tp masalahnyaa kalau datang rumah tue sepatah mak aku tanya sepatah dia jawabb. takutt lettew! HAHAHAHAHA 


okay berbalikk pada mood holiday aku nie, aku boleh datang sini pun sebab pak khairul takde kt rumah je, kalau ada memang taklaa nak datang sini. shuuu abah taktau aku tengah bercuti :P makk je yg tauuu. *berani mati tau fatinnnn nie -,-   first time aku naik flight sorg diri, selalunya mesti ada partner temankan but for this time pergi sendiri, yeayy aten dh pandai independent sendiri :)   tp aku memang perlukan cuti yg boleh tenangkan hati aku :( serabutttt kepalaaa dah nie. hmn hmn sedihhh sedihh sedihh,   aku kalau tengah serabutt jangan la ada orang mai cari pasal, yes salah banyakk laa! tambah tambah orang yg bajet tauu semuaa pasal diri aku, eee pantang betul!   


kenapaa aku sedih? hmn hmn biar aku jelaa yg tau :) hehehe kalau datang johor, sapa lg aku nak cari kalau bukan naili. yes aku rinduu dia sebab tue sanggup datang sini semata mata nak jumpa dia nak spent time dengan dia. rinduu gilaaaa kt dia, dulu kalau aku nanges dia yg tolong lapkan air mata aku, kalau aku sedih dia yg happykan aku, jaga aku kalau aku sakit, and now aku sedih of course aku kena cari dia, sorry nai sebab tak suruh kau amik aku kta airport, actually aku nak surprise kan kau :D hehe


kau pun terkejutkan tetibe ja aku sampai sini, dengan tak bg tahu, tuptup aku call cakap suruh amik je, mampuss aku kalau laa time aku dh sampai sana tengok2 nai takda kt johor, HAHAHA mauu menangisnyaa aku nanti.  tapi kan dari pengalaman aku la kan, kalau kita planning nak buat pape mesti tak menjadi, ada je halangan, tp kalau kita tak planning pun benda tue selalu jd, HAHAHA    kan kan kan? tp tue pengalaman aku laa, hihihi


actually aku plan dtg johor nie hari nie je, esok aku ingat nak ajak nai pegi bangi jp :D heee   rinduu pulakk tempat tue.  cehhh nasib lah tangkak dengan bangi tue sejam setengah je, kalau lamaa maunyaa kematuuu bontot macam mana aku balik dri bangi ke penang, hahahaha  okayy laa its time to sleep. penat weyhhh drama air mataa hari nie, mata nie pun dh tak mampuu nak bukak seluas luasnyaa dh. sembappp dh aku tengokkk. bye   lappppchiuuuuuuuuu


thank youu muuu sebabtolong amik td :D


takan baca jer kod ? cerLike , cerkomen ! terima kaseh ^^

Sunday, 7 December 2014

im soooooooo excited!

Views
                 
semalam ada kenduri kt matangg, hmn hmn sorry awaaa tak boleh nak datang sebab lagi baik mengelak dari terjumpaa kan? :) tak payah tunggu kenduri, in syaa allah nanti saya pegi sana okayy ;) hiks. alahh nothing to worry sebab lepas nie practical kt sini, tak balik bangi dah so anytime boleh lepak tue pun kalau masing masing tak busy la :D hehe

but now im sooooo excitedd sebab aku tengah menghitung hari nie nak jd aunty :D yeayyy!  happy happy. anak menakan pertamaa dalam family so of course im so excited. setahun kakak kawen, and baru sekarang we found that she's pregnant. Dalam banyak banyak adik beradik dalam family aku nie, dulu sebelum kakak kawen, dialah orang yg paling rapat sekali dengan aku, senang cakap aku nie adik dia yg paling manja la dengan dia, yealaa gap aku dengan kakak 6tahun tauu, haa so memang manjaa habis la. sebab tue kalau time aku kt bangi kalau weekend aku tak pegi rumah dia, mesti dia tanya kenapa taknak stay rumah dia bila weekend.

kenangan aku dengan kakak paling banyak, HAHAHAH serious doh kalau ingat aku memang tak boleh berenti gelakk. kakak penah baling phone aku kt luar tingkap sebab aku gaduh dengan nenek. HAHAHA memang aku bebai habis lahh, sapa tak bengang kan phone kena baling, nak contact bf pun tak boleh time tue, HAHAHA cehh! oleh kerana phone aku kena baling esok tue lepas balik sekolahh serious aku mogok sampai tak balik rumah, HAHAH yealaa dulu balik sekolah pukul2.30 tp after 2.30pm tue aku tak balik rumah sebab merajukk, pegi sekolahh dengan mataa bengkak memang tak ah nak balik rumahh mukaa senyum, HAHAHA budak budak sangat time tue :D  tp aku tak balik aku duduk rumah fatin izzaety, kalau ikutkan hati aku takmau balik rumah selagi tak dapat phone baru :P HAHA tp sebabkan bf *cehh time tue zaman bf gf so mestilaa ada bf * aku asyikk call ja membe aku paksa suruh aku balik, dari aku dengar dia bising better balik. HAHAHA esok tue aku ulang balik buat perangai yg sama sampai la satu hari tue aku balik rumah terus masuk bilik lepas tue kakak masuk lalu depan aku then buat buat terbaling kad kt aku, alahai sweet oh kakak. pujuk aku dengan kad, and guess what? kakak bg aku pilihan suruh pilih nak phone mana? HAHAHA


Lawakkan kami dua? HAHAAH memang weyh memang. aku ingt lagi dulu setiap kali kakak cuti sem, mesti aku paling tak sukaa. nak tau kenapaa? dia selalu paksa aku bukak buku mathematic :( takk suka weyh serious tak sukaa. masalahnyaa kakak tue garangg nak mampus bila belajar math dengan dia, memang tak ah aku nak suka -,- HAHAHA satu malam tue dia ajar aku math and the she asked me how to solve that problem, i said i dont know, sebab tak ingat, dia marahnyaa aku sampai air mataa nie tak berenti meleleh. HAHA weyhh malu doh kalau inagt aku menangis sebab belajar math dengan kakak. mimpi ngeri oh time tue :D

tp satu je aku respect dengan kakak, dia sangat sangat lah caring pasal adik adik dia. minta la apa pun in syaa allah dia tunaikan tp dengan syarat permintaan tue tak melampau lampau sangat. bayangkan aku minta iphone pun boleh dapat :P HAHAHA tue tak sayang lagi, HAHA eh tp aku sayang dia bukan sebab tue, tp sebab dia terlalu baik dengan aku and selalu faham apa yg aku nak. cuma first first time dia kawen, aku tak boleh nak terima kenyataan yg dia dah jd milik orang lain, merajuk jugak ah, p rumah dia kejap je lepas tue asyik gaduh suruh dia hantar balik bangi cepat. HAHAHA tp dah lama lama tue aku pun dah boleh terima kenyataan yg one day orang yg aku sayangg takkan selama lamanyaa jd milik aku, kan?

"thank you kakak sebab kakak aten jd macam nie, kalau kakak tak paksa aten suruh buat math setiap malam, i wont be like this. kan? kalau tak mesti aten tak suka mathematic dengan akaun kan? im soo appreciate what you did to me, terima kasih sebab selama aten kt bangi, kakak yg jaga aten, care pasal aten, i wish i can be like you, seorang accountant yg berjayaa.  tak terbalas apa yg kakak penah bg kt aten, takpaa nnti anak kakak , i want to be the best aunty in this family, gittewwwww! HAHA"



impressed gilaa bilaa baby bump dah nampakk :D wuuu 28weeks! birthday aku 3 april and kakak cakap due date bersalin dia 9 april :D ada gengg laa nak celebrate sama sama nanti, boleh demand sikit :D hihihi btw tahniah again kakak, i love youu sooooo sooooo much! i love you more than you know, please jaga kesihatan, takmau la sedih sedih ja selalu, takkan la every month abah dengan mak nak kena p kL semata mata sebab kakak tak lalu makan sebab rindu, HAHAH you're so funny la kakak, manjaaa sangat nie -,-


takan baca jer kod ? cerLike , cerkomen ! terima kaseh ^^

Monday, 1 December 2014

bahagiaaa :)

Views
serious doh banyak benda nie nak story, cehhhh bajet macam reporter. HAHAA dakk laa cuma hobi aku memang menulis cuma aku aku pun tak faham apa kena mengena account dengan blogger? HAHA aku sepatutnyaa kena amik course sasteraa nie, penulis ka, haa. HAHA baru ngamm. eh tue lah silapp, setiap orang bukan ada satu kelebihan jaa dalam diri, ada banyak cuma tau dengan taktau jaa. HAHA kan? am i right ? dah dah okay okay aku kalau tengah bahagiaa memang macam nie, HAHA tapi bukan bahagiaa sebab bercintaa, no no no! HHAHAA bahagiaa sebab benda lain.

sebelum nak pot pet panjangg, nak cakap dulu tahniah fatin izzaety, akhirnyaa selesai jugak kenduri kawen, aku tau mesti hg rasa legaa kan, yealaa kemain lg nervouse la apa lah, HAHA aku tumpang happy weyh, cuma tak sangkaa kawan baik aku kawen dulu dari aku, dulu hg cakap nak sambung blajaq sama sama dengan aku, hg nak tengok aku kawen dulu, tp sekarang hg kawen dulu dri aku, takpaa laa jodoh hg awai, jodoh aku taktau lg, HAHA hg nak tau takk hg yg kawen aku yg bahagiaa, aku tengok hg time tengah bersanding alahai, bestnyaa feeling feeling macam aku yg duduk kt atas tue. weyhhhhhhhhhhhh, sedih lepas nie takdak dh nak macam dulu, lepak kt bawah pokok donat, cerita pasai masa depan, takdak dah semua tue, hmm masing masing dh jumpaa haluan sendiri, tp takpaa aku tumpang happy weyh tengok hidup hg sekarangg! 















banyak kan? tue tak payah ak kata laa, kot mana pun mesti suka amik gambar. memang perangai tue takkan pernah berubah lah :P HAHAHA tp aku suka sebab semua geng geng aku suka bergambaq, bila p kenduri kawan, time nie lah baru nak jumpaa balik semuaa membe membe lama, time tue lah terjerit sana terjerit sini, HAHA yg kurus makin gemok, yg gemok makin kurus, semuaa segak segak, aku ja maintain dok kurus terah tue jugak, Hiks! ceh gambaq last tue konon nak amik berkat laa, mana nak tau lepas nie aku pulakk ka yg naik pelamin, HAHAHA *berangan tak sudah sudah -,-


lepas ja balik dari kenduri tue, terus lepak umah ijah. tue memang tempat biasa untuk lepak bila p matang :D Mak diaa pun layan jaaa, dulu time sekolah rajin la menyemak kt situ, tapi lepas kenduri tue sat jalaa lepak umah ijah sebab nak p melawat kuzairi, haa dia nie pun lg satu, punya lama aku kawan dengan dia tp baru sekarang nak bg tau yg dia sakit, hmn hmn tp satu ja aku respect, tak pernah berenti nasihat aku in any situation :D wuuu, bangga ada kawan kawan yg macam depaa nie. HAHA ceh mohon jangan terlalu perasan sangat. 




macam biasa la, kod mana pun kena jugak amik gambar. HAHA ayat paling tak boleh belah depaa nie cakap, "fatin nie kan, dy kalau upload semua pilih had tang mukaa dia ja elok, muka kita tak elok dia tak peduli"  HAHAHA memang dari dulu kan aku macam tue, sapa suruh takmau posing, dah nama pun amik gambaq pakai phone aku, memang aku jalaa yg pilih elok elok. HAHAHA macam tak biasa :P btw, thank you kuzairi sebab melayan kerenah kerenah kawan kawan hg nie, siap tolong amik gambaq lagi :D please weyh kuatkan semangat hg, jangan pikiaq sangat yg hg sakit, be happy and be strong :)

tue cerita petangg, malam pulakk last minute planning nak buat BBQ. HAHAHA first first nak p muzium 3D, tp sebabkan dah lambat cancel plan tukaq buat BBQ. bayangkannn dalam masa 15minute bawak moto pecut p giant nak beli ayam sosej bagai, HAHAHA yes memang reja gilaa, time tue lah nak perap ayam time tue lah nak masak nasi time tue lah nak bakaq arang. HAHAHA tp reja last minute tue lah paling menjadi tau, haaaa THANK YOU semuaa sebab sanggup awai awai pagi keluaq rumah, tengah tengah malam baru balik semata mata nak lepakk habiskan masa 2hari cuti tue untuk lepak sama sama. appreciate sangat weyh, bukan senang nak macam dulu balikk.





kami 6 orang pun jadi rejaa weyh, HAHAHA memang nie semuaa last minute punya planning laa. tp serious best, berbaloi. dari hari jumaat aku kt sana, setiap hari balik pukul12 cuma ada satu hari tue ja balik pukul2 sebab BBQ , HAHA nasib aku duduk dengan depaa nie, aku rasa kalau duduk rumah memang kena beletiaq dah, HAHAA alah tp bukan selalu pun, sekali sekala jaa. balik rumah aku cerita kt abah aku pun dia dah geleng kepalaa, well! rilex ah, bukan selalu anak abah nie buat macam nie, HAHAHA

lepas nie aku dah start practical, entah bilaa pulak la aku boleh nak lepak macam nie, mesti busy. tp takpaaa, set time jaa. in syaa allah boleh :D hihihi btw thank you semuaa sebab sanggup korbankan masa tidoq korbankan cuti untuk buat reunion balik :D iloveyouuuuuuuuuuu!


takan baca jer kod ? cerLike , cerkomen ! terima kaseh ^^

"/>
copyright by nurfatin khairul