Tuesday, 16 December 2014

mood holiday turn on :D

Views
ehem ehem, akhirnyaa safely landed dekat tempat orang. kt mana? ehem, adalaaaaa :D hehe alaa johor je punn, nak pegi overseas tak mampuu lg, lg pun nak p johor nie pun bukan main lagi kena bebel memanjangg, tp bukan dengan pak khairul dengan mak pah, tapi dengan orang lain -,- MENYAMPAHHH!   pak khairul nie pelik sikit, semuaa benda tak boleh semuaa benda nak kena report kt dia, tp salah org laa, anak dia yg nie tak sama sikit macam anak dia yg duaa org nie, sapa lagi anis dengan ikaa la. kalau pak khairul cakap "tak boleh" memang dua orang nie takkan buat, tp aku kalau dia cakap tak boleh aku memang tak buatt tp tarikk muka tue mesti, lepas tue konfem dapatt punyaa. HAHAHA dengan pak khairul je akumacam tue, tp kalau dengan mak pah, semuaa okayy :P sportingg gilaa kod. tp taktau kenapaa dulu time aku ada bf, bf aku tak berani dgn dia, i meant bukan tak berani datang rumah, kalau datang rumah tue tak terkiraa dah amik jemput aku bagai depan rumah, tp masalahnyaa kalau datang rumah tue sepatah mak aku tanya sepatah dia jawabb. takutt lettew! HAHAHAHAHA 


okay berbalikk pada mood holiday aku nie, aku boleh datang sini pun sebab pak khairul takde kt rumah je, kalau ada memang taklaa nak datang sini. shuuu abah taktau aku tengah bercuti :P makk je yg tauuu. *berani mati tau fatinnnn nie -,-   first time aku naik flight sorg diri, selalunya mesti ada partner temankan but for this time pergi sendiri, yeayy aten dh pandai independent sendiri :)   tp aku memang perlukan cuti yg boleh tenangkan hati aku :( serabutttt kepalaaa dah nie. hmn hmn sedihhh sedihh sedihh,   aku kalau tengah serabutt jangan la ada orang mai cari pasal, yes salah banyakk laa! tambah tambah orang yg bajet tauu semuaa pasal diri aku, eee pantang betul!   


kenapaa aku sedih? hmn hmn biar aku jelaa yg tau :) hehehe kalau datang johor, sapa lg aku nak cari kalau bukan naili. yes aku rinduu dia sebab tue sanggup datang sini semata mata nak jumpa dia nak spent time dengan dia. rinduu gilaaaa kt dia, dulu kalau aku nanges dia yg tolong lapkan air mata aku, kalau aku sedih dia yg happykan aku, jaga aku kalau aku sakit, and now aku sedih of course aku kena cari dia, sorry nai sebab tak suruh kau amik aku kta airport, actually aku nak surprise kan kau :D hehe


kau pun terkejutkan tetibe ja aku sampai sini, dengan tak bg tahu, tuptup aku call cakap suruh amik je, mampuss aku kalau laa time aku dh sampai sana tengok2 nai takda kt johor, HAHAHA mauu menangisnyaa aku nanti.  tapi kan dari pengalaman aku la kan, kalau kita planning nak buat pape mesti tak menjadi, ada je halangan, tp kalau kita tak planning pun benda tue selalu jd, HAHAHA    kan kan kan? tp tue pengalaman aku laa, hihihi


actually aku plan dtg johor nie hari nie je, esok aku ingat nak ajak nai pegi bangi jp :D heee   rinduu pulakk tempat tue.  cehhh nasib lah tangkak dengan bangi tue sejam setengah je, kalau lamaa maunyaa kematuuu bontot macam mana aku balik dri bangi ke penang, hahahaha  okayy laa its time to sleep. penat weyhhh drama air mataa hari nie, mata nie pun dh tak mampuu nak bukak seluas luasnyaa dh. sembappp dh aku tengokkk. bye   lappppchiuuuuuuuuu


thank youu muuu sebabtolong amik td :D


takan baca jer kod ? cerLike , cerkomen ! terima kaseh ^^

Sunday, 7 December 2014

im soooooooo excited!

Views
                 
semalam ada kenduri kt matangg, hmn hmn sorry awaaa tak boleh nak datang sebab lagi baik mengelak dari terjumpaa kan? :) tak payah tunggu kenduri, in syaa allah nanti saya pegi sana okayy ;) hiks. alahh nothing to worry sebab lepas nie practical kt sini, tak balik bangi dah so anytime boleh lepak tue pun kalau masing masing tak busy la :D hehe

but now im sooooo excitedd sebab aku tengah menghitung hari nie nak jd aunty :D yeayyy!  happy happy. anak menakan pertamaa dalam family so of course im so excited. setahun kakak kawen, and baru sekarang we found that she's pregnant. Dalam banyak banyak adik beradik dalam family aku nie, dulu sebelum kakak kawen, dialah orang yg paling rapat sekali dengan aku, senang cakap aku nie adik dia yg paling manja la dengan dia, yealaa gap aku dengan kakak 6tahun tauu, haa so memang manjaa habis la. sebab tue kalau time aku kt bangi kalau weekend aku tak pegi rumah dia, mesti dia tanya kenapa taknak stay rumah dia bila weekend.

kenangan aku dengan kakak paling banyak, HAHAHAH serious doh kalau ingat aku memang tak boleh berenti gelakk. kakak penah baling phone aku kt luar tingkap sebab aku gaduh dengan nenek. HAHAHA memang aku bebai habis lahh, sapa tak bengang kan phone kena baling, nak contact bf pun tak boleh time tue, HAHAHA cehh! oleh kerana phone aku kena baling esok tue lepas balik sekolahh serious aku mogok sampai tak balik rumah, HAHAH yealaa dulu balik sekolah pukul2.30 tp after 2.30pm tue aku tak balik rumah sebab merajukk, pegi sekolahh dengan mataa bengkak memang tak ah nak balik rumahh mukaa senyum, HAHAHA budak budak sangat time tue :D  tp aku tak balik aku duduk rumah fatin izzaety, kalau ikutkan hati aku takmau balik rumah selagi tak dapat phone baru :P HAHA tp sebabkan bf *cehh time tue zaman bf gf so mestilaa ada bf * aku asyikk call ja membe aku paksa suruh aku balik, dari aku dengar dia bising better balik. HAHAHA esok tue aku ulang balik buat perangai yg sama sampai la satu hari tue aku balik rumah terus masuk bilik lepas tue kakak masuk lalu depan aku then buat buat terbaling kad kt aku, alahai sweet oh kakak. pujuk aku dengan kad, and guess what? kakak bg aku pilihan suruh pilih nak phone mana? HAHAHA


Lawakkan kami dua? HAHAAH memang weyh memang. aku ingt lagi dulu setiap kali kakak cuti sem, mesti aku paling tak sukaa. nak tau kenapaa? dia selalu paksa aku bukak buku mathematic :( takk suka weyh serious tak sukaa. masalahnyaa kakak tue garangg nak mampus bila belajar math dengan dia, memang tak ah aku nak suka -,- HAHAHA satu malam tue dia ajar aku math and the she asked me how to solve that problem, i said i dont know, sebab tak ingat, dia marahnyaa aku sampai air mataa nie tak berenti meleleh. HAHA weyhh malu doh kalau inagt aku menangis sebab belajar math dengan kakak. mimpi ngeri oh time tue :D

tp satu je aku respect dengan kakak, dia sangat sangat lah caring pasal adik adik dia. minta la apa pun in syaa allah dia tunaikan tp dengan syarat permintaan tue tak melampau lampau sangat. bayangkan aku minta iphone pun boleh dapat :P HAHAHA tue tak sayang lagi, HAHA eh tp aku sayang dia bukan sebab tue, tp sebab dia terlalu baik dengan aku and selalu faham apa yg aku nak. cuma first first time dia kawen, aku tak boleh nak terima kenyataan yg dia dah jd milik orang lain, merajuk jugak ah, p rumah dia kejap je lepas tue asyik gaduh suruh dia hantar balik bangi cepat. HAHAHA tp dah lama lama tue aku pun dah boleh terima kenyataan yg one day orang yg aku sayangg takkan selama lamanyaa jd milik aku, kan?

"thank you kakak sebab kakak aten jd macam nie, kalau kakak tak paksa aten suruh buat math setiap malam, i wont be like this. kan? kalau tak mesti aten tak suka mathematic dengan akaun kan? im soo appreciate what you did to me, terima kasih sebab selama aten kt bangi, kakak yg jaga aten, care pasal aten, i wish i can be like you, seorang accountant yg berjayaa.  tak terbalas apa yg kakak penah bg kt aten, takpaa nnti anak kakak , i want to be the best aunty in this family, gittewwwww! HAHA"



impressed gilaa bilaa baby bump dah nampakk :D wuuu 28weeks! birthday aku 3 april and kakak cakap due date bersalin dia 9 april :D ada gengg laa nak celebrate sama sama nanti, boleh demand sikit :D hihihi btw tahniah again kakak, i love youu sooooo sooooo much! i love you more than you know, please jaga kesihatan, takmau la sedih sedih ja selalu, takkan la every month abah dengan mak nak kena p kL semata mata sebab kakak tak lalu makan sebab rindu, HAHAH you're so funny la kakak, manjaaa sangat nie -,-


takan baca jer kod ? cerLike , cerkomen ! terima kaseh ^^

Monday, 1 December 2014

bahagiaaa :)

Views
serious doh banyak benda nie nak story, cehhhh bajet macam reporter. HAHAA dakk laa cuma hobi aku memang menulis cuma aku aku pun tak faham apa kena mengena account dengan blogger? HAHA aku sepatutnyaa kena amik course sasteraa nie, penulis ka, haa. HAHA baru ngamm. eh tue lah silapp, setiap orang bukan ada satu kelebihan jaa dalam diri, ada banyak cuma tau dengan taktau jaa. HAHA kan? am i right ? dah dah okay okay aku kalau tengah bahagiaa memang macam nie, HAHA tapi bukan bahagiaa sebab bercintaa, no no no! HHAHAA bahagiaa sebab benda lain.

sebelum nak pot pet panjangg, nak cakap dulu tahniah fatin izzaety, akhirnyaa selesai jugak kenduri kawen, aku tau mesti hg rasa legaa kan, yealaa kemain lg nervouse la apa lah, HAHA aku tumpang happy weyh, cuma tak sangkaa kawan baik aku kawen dulu dari aku, dulu hg cakap nak sambung blajaq sama sama dengan aku, hg nak tengok aku kawen dulu, tp sekarang hg kawen dulu dri aku, takpaa laa jodoh hg awai, jodoh aku taktau lg, HAHA hg nak tau takk hg yg kawen aku yg bahagiaa, aku tengok hg time tengah bersanding alahai, bestnyaa feeling feeling macam aku yg duduk kt atas tue. weyhhhhhhhhhhhh, sedih lepas nie takdak dh nak macam dulu, lepak kt bawah pokok donat, cerita pasai masa depan, takdak dah semua tue, hmm masing masing dh jumpaa haluan sendiri, tp takpaa aku tumpang happy weyh tengok hidup hg sekarangg! 















banyak kan? tue tak payah ak kata laa, kot mana pun mesti suka amik gambar. memang perangai tue takkan pernah berubah lah :P HAHAHA tp aku suka sebab semua geng geng aku suka bergambaq, bila p kenduri kawan, time nie lah baru nak jumpaa balik semuaa membe membe lama, time tue lah terjerit sana terjerit sini, HAHA yg kurus makin gemok, yg gemok makin kurus, semuaa segak segak, aku ja maintain dok kurus terah tue jugak, Hiks! ceh gambaq last tue konon nak amik berkat laa, mana nak tau lepas nie aku pulakk ka yg naik pelamin, HAHAHA *berangan tak sudah sudah -,-


lepas ja balik dari kenduri tue, terus lepak umah ijah. tue memang tempat biasa untuk lepak bila p matang :D Mak diaa pun layan jaaa, dulu time sekolah rajin la menyemak kt situ, tapi lepas kenduri tue sat jalaa lepak umah ijah sebab nak p melawat kuzairi, haa dia nie pun lg satu, punya lama aku kawan dengan dia tp baru sekarang nak bg tau yg dia sakit, hmn hmn tp satu ja aku respect, tak pernah berenti nasihat aku in any situation :D wuuu, bangga ada kawan kawan yg macam depaa nie. HAHA ceh mohon jangan terlalu perasan sangat. 




macam biasa la, kod mana pun kena jugak amik gambar. HAHA ayat paling tak boleh belah depaa nie cakap, "fatin nie kan, dy kalau upload semua pilih had tang mukaa dia ja elok, muka kita tak elok dia tak peduli"  HAHAHA memang dari dulu kan aku macam tue, sapa suruh takmau posing, dah nama pun amik gambaq pakai phone aku, memang aku jalaa yg pilih elok elok. HAHAHA macam tak biasa :P btw, thank you kuzairi sebab melayan kerenah kerenah kawan kawan hg nie, siap tolong amik gambaq lagi :D please weyh kuatkan semangat hg, jangan pikiaq sangat yg hg sakit, be happy and be strong :)

tue cerita petangg, malam pulakk last minute planning nak buat BBQ. HAHAHA first first nak p muzium 3D, tp sebabkan dah lambat cancel plan tukaq buat BBQ. bayangkannn dalam masa 15minute bawak moto pecut p giant nak beli ayam sosej bagai, HAHAHA yes memang reja gilaa, time tue lah nak perap ayam time tue lah nak masak nasi time tue lah nak bakaq arang. HAHAHA tp reja last minute tue lah paling menjadi tau, haaaa THANK YOU semuaa sebab sanggup awai awai pagi keluaq rumah, tengah tengah malam baru balik semata mata nak lepakk habiskan masa 2hari cuti tue untuk lepak sama sama. appreciate sangat weyh, bukan senang nak macam dulu balikk.





kami 6 orang pun jadi rejaa weyh, HAHAHA memang nie semuaa last minute punya planning laa. tp serious best, berbaloi. dari hari jumaat aku kt sana, setiap hari balik pukul12 cuma ada satu hari tue ja balik pukul2 sebab BBQ , HAHA nasib aku duduk dengan depaa nie, aku rasa kalau duduk rumah memang kena beletiaq dah, HAHAA alah tp bukan selalu pun, sekali sekala jaa. balik rumah aku cerita kt abah aku pun dia dah geleng kepalaa, well! rilex ah, bukan selalu anak abah nie buat macam nie, HAHAHA

lepas nie aku dah start practical, entah bilaa pulak la aku boleh nak lepak macam nie, mesti busy. tp takpaaa, set time jaa. in syaa allah boleh :D hihihi btw thank you semuaa sebab sanggup korbankan masa tidoq korbankan cuti untuk buat reunion balik :D iloveyouuuuuuuuuuu!


takan baca jer kod ? cerLike , cerkomen ! terima kaseh ^^

Thursday, 27 November 2014

malaysian typical -,-

Views


malaysian typical? pelik kan? eh bukan korang je yg pelik aku lagi la pelikk, serious sangat pelik. kadang aku pun tak faham perangai manusia nie, kenpa manusia suka judge seseorang tue dengan masa lampau bukan sekarang? semua orang ada hak untuk berubah, am i right? bukan nak tunjuk baik tp rasa kecewa gila bila kita berubah tp orang tak boleh terima, hmn hmn :( maksud aku? kalau aku bg dialog nie mesti korang faham maksud aku kan? tapi nama tue bukan nama sebenar *cewahhh bajet macam reporter pulak, HAHA

mirul : aten boleh tak nak jumpa kejap? ada hal lah nak cakap.
aku    : penting ke? tak boleh esok ke?
mirul : haah penting, kejap je. 
aku    : haa okay lah, bg 10 minit nak siap.
mirul : alah, kejap je tak payah la nak siap sangat.
aku    : kejap lah, nak iron tudung lg pakai tudung lg, sabar lah!
mirul : alahh, dulu boleh je keluar tak pakai tudung and now kenapa tak boleh? 
aku    : tue dulu, nak tunggu ke tak? kalau taknak sudah tak payah jumpa! bukan aku suruh datang -,-
mirul : hmn, yealaa cepat sikit.

faham tak maksud yg aku nak sampaikan tue? hmn sedih tau ada jugak manusia macam nie :( eh chup tp tue bukan nama betul and biarlah aku je yg tahu siapa orang tue. kadang aku rasa alahai kena ada sebab ke nak pakai tudung. Tahu tak macam mana susahnyaa aku mula mula nak start pakai tudung, yes weyh bertahun tak pakai lepas tue nak start pakai balik, dulu pak khairul selalu suruh aku pakai tudung and aku tak pernah nak dengar cakap dia, aku memang ketegaq sebab aku tak suka orang paksa aku, biar aku sendiri dengan rela hati nak pakai. Bukan setakat pak khairul je, orang lain pun selalu suruh aku pakai, tp dah aku tak bersedia, aku takmau bila aku pakai dengan tak rela lepas tue kejap je aku bukak balik, takmau la macam tue. 


sampaikan abah pun dah tak tau macam mana lagi nak paksa aku suruh pakai tudung, and pernah sorang nie cakap " boleh tak i nak u pakai tudung untuk i " aku tetap cakap, in syaa allah one day if im truly ready, i will. Tp aku pakai tudung bukan sebab terpaksa, and takda sorang pun yg paksa, tp hati aku sendiri yg rela nak pakai, tak sampai setahun lagi aku pakai tudung dah macam macam orang cakap,haih manusia manusia. Dulu bila tak pakai tudung orang asyik suruh pakai, and now bila dah pakai boleh pulak suruh bukak, tak kesha lah depan rumah ke apa, tetap aku pakai sebab aku memang niat nak pakai, kalau aku boleh hormat orang kenapa orang tak boleh hormat keputusan aku.


kalau sekali dua boleh terima, tapi nie macam melampau lah! aku delete semua gambar yg tak pakai tudung, semua social network takda satu pun gambar free hair, termasuk dekat phone mmbe membe, so as i wish, hormat keputusan aku, tak perlu sebab kenapa aku buat macam nie,  tolong support aku, jangan patahkan semangat aku! bukan berlagak alim, tapi cuma nak ingatkan, kalau takmau kawan sikit pun aku tak heran okay, tak rugi pun kalau hilang kawan macam tue. aku pernah nak kerja kt satu tempat nie sebab membe aku yg suggest, part time modeling, gaji semua okay tp satu je dy nak bukak tudung, eh eh macam nie pun ada, memang taklah aku nak terima. 



takan baca jer kod ? cerLike , cerkomen ! terima kaseh ^^

Tuesday, 25 November 2014

wuu, dah selasa :D

Views



busy sangat sampai takdak masa nak update blog, mahu taknyaaa sampai penang hari sabtu and then aku qadaa balik tidur aku yg tergendalaaa time kt bangi. Mak aku pulak jenis tak bg anak anak dia bangun awal, yes pelik kan? haa, serious tak tipuu, tambah tambah aku pulak, aku jarang balik rumah and it was a specialty for me bila aku balik je anything that i request in syaa allah dapat. So bilaa pagi pagi aku bangun tidur, aku dah biasa bangun awal p class so bila balik rumah aku kadang kadang automatik bangun sendiri around 9 am, kalau bg mak orang lain konfem dah kena bebel, tp mak aku siap cakap macam nie lg " laa awalnyaa bangun, tidur la dulu. tengah hari bangun " first first expression aku mesti aku tarik mukaa, yea laa mak nie perli kaa apaa, tp bilaa dah lama lama memang dia macam tue. yes dia tak ajar anak dia bangun awal awal, HAHAHA pelik tp benar tp aku pulakk kalau aku balik dari bangi dalam dua tiga hari je aku bangun lambat, lepas tue tidur pun dh stabil mak tak bg bangun awal pun aku tetap akan bangun. 


eh tapi aku bukan busy sebab tidur je okayyyy! haaa, tak baik pikiaq negative, aku busy berjalan. HAHAHA yes aku nie jenis tak reti nak duduk rumah and bila aku duduk rumah aku rasa macam haihh, something wrong with me, aku kena juga keluar tak kesah lah ronda ronda taman ke or window shopping, even aku tengah pokai pun aku tetap akan keluar, HAHAHA sebab aku cepat bosan. So memandangkan aku dah pun habis diploma aku and in syaa allah takkan jejakkan kaki kt bangi untuk repeat balik paper, hihi aku terpaksa lah bawak balik semuaa beg beg aku yg macam dah lari rumah tue, bayangkan, first register 1 beg roda 1 beg biasaa, bila dah habis sem, 1 beg roda 5 beg biasaa, aku pun pelikk and tak faham, setiap semester macam tue sampaikn kereta pak khairul yg besar tue pun tak muat nak letak beg aku, tue baru beg, belum lg carpet, conforter, bantal yg sampai 3 4 biji, cermin, HAHAHAHAA geleng kepala bapak aku dapat anak perempuan macam nie, alahh tue normal lah kan? semua orang perempuan macam tue, HAHA takpa abah lepas nie aten nak buat degree dekat sini je so takdak lah kod barang banyak banyak macam tue, *elehh konon jelaa


so kesimpulannya sekarang, hari nie dah selasa. yes! tak sabar weyh serious tak sabar nak tunggu jumaat nie. wuuuu :D  benda paling aku excited skali bila aku nak jumpa membe membe lama, alahai rindu kod, berapa tahun tak jumpa and now nak buat reunion mesti lah aku excited :D cuma satu ja aku harap, hari jumaat tue hari paling bermakna untuk aku, and aku harap takda benda yg boleh buat mood aku spoil sebab aku takmau rosakkan hari paling bermakna tue, so please! aku cuma harap hari tue cuma untuk reunion bukan untuk gaduh or perang or what, anggap je takda masalah and anggap je kita semuaa kawan yg dh lama tak jumpa, gittewww! AHAHAH publisiti sangat ayat.

pape pun tahniah fatin izzaety sebab dah jadi isteri orang, dulu hg selalu cakap kalau aku kawen hg nak jd pengapit aku, tp sekarang hg kawen dulu and nanti siapa nak jd pengapit aku? hmn, takpa lah, takdak rezeki aku cari orang lain lah jawabnyaa, HAHAHA tp please doakan aku bg cepat naik pelamin macam hg and dapat jodoh cepat, nie calon takdak lg cemana nak naik pelamin. haaa mana tauu kan p kenduri hg nie boleh amik berkat. HAHA

penat oh menaipbila lama tak menaip lepas tue sekarang start balik menaip rasa macam takdak ideaa, tp aku tetap jugak nak menaip walaupun kelautt. HAHAHA tp tak boleh la nak cerita panjang, letih keluar berjalan tak hilang lg, so GOODNIGHT, muahh muahh muahhh!


takan baca jer kod ? cerLike , cerkomen ! terima kaseh ^^

Monday, 24 November 2014

rindu oh rindu :)

Views


hari nie dah 24hb, tak sabar nak tunggu jumaat nie. rindu weyh rinduu. rindu nak lepakk macam dulu, gelak gelak gosip gosip macam dulu. jumaat nie kita lepakk puas puas tau, rinduu nak duduk kt tepi laut matang macam dulu. gelak gelak sambil makan ais kacang, 

tapi sebelum tue tahniah kawan dah jadi isteri orang dah pun, rasa macam baru je lagi kita sembang pasal sapa kawen dulu dalam geng kita, tuptup kawan yg aku rapat kawen dulu, hiks! tahniah fatin izzaety, kalau hg tak kawen mesti kita tak boleh nak lepak kan, yealaa aku pulak dah pindah lepas tue 3tahun kt bangi balik rumah pun jarang jarang, haa sekarang sampai bila bila aku kt penang, tp kalau dah jodoh aku cepat, orang masuk meminang cepat, aku terimaa jaa. HAHAHA janji kawen tak kesah lah dengan orang selatan ka, pantai timur kaa, tak kesah,  HAHAHAHA 

takpaa, jodoh hg sampai dulu, aku pun tumpang happy. tapi lepas nie takda dah la nak macam dulu, perangai hg pun kena lah behave sebab dh jadi bini orang kan? HAHAHA sabtu nie kita buat reunion balikk ramai ramai, sumpah weyh aku tak sabar gilaa nak jumpaa hampaa semuaa. tidur pun tak lenaa oh, HAHA punyaa rinduu.

dia umur 20 dah kawen, aku nie bila lagi? asyik p kenduri orang ja, bilaa la nak rasa kenduri sendiri pulak. *mengadaaaa! cari calon dulu baru boleh pikiaq nak kawen* tp time dia akad nikah minggu lepas aku tak boleh p, hmn hmn kalau tak mesti aku dh boleh tengok dia makeup tengok dia naik pelamin, wuuu untungnyaa lahai kawen muda. HAHAHA 

tp kalau aku bg lah aku dapat pegang degree ka master ka baru nak pikiaq pasal kawen, at least aku boleh independent sendiri tanpa guna duit mak abah, at least aku boleh cari duit dengan usaha aku sendiri. 



takan baca jer kod ? cerLike , cerkomen ! terima kaseh ^^

Wednesday, 19 November 2014

Views



Kau tahu kuat tue apa? Kuat tue bila kau terpaksa pura pura yg kau okay tp kenyataannya kau lansung tak okay. Tapi kau gagahkan jugak untuk orang orang sekeliling kau. Kau butakan mata kau kau butakan hati kau kau pekakkan telinga kau semata mata nak jaga hati orang yg kau sayang. Kadang tue kau rasa "kenapa kau nak kena jaga hati orang sedangkan dorg layan kau macam sampah?" Nak tahu kenapa? Bg aku takkan sebab seorang manusia aku nak kena meroyan, oh please!  Thats not me and im not like that :)


Aku kuat sebab aku ada orang orang yg lagi baik kt dunia nie yg selalu ada untuk aku bila aku susah bila aku perlu. Kalau nak ikutkan hati memang aku sakit memang aku terlukaa tp biarlah aku je yg tanggung! Aku malas nak besarkan cerita. Dh besar weyh dah boleh pikir baik buruk. Aku belajar 3tahun kt sini and i feel everything. Dulu boleh lah nak meroyan nak meraung bagai but not at the age. Sekarang aku nak nak live the life, biarlah apa orang nak cakap. Orang tak pernah nak fikir perasaan kita and kenapa kita buat semua tue, yg orang tau just keep blaming and keep accusing each other. 

Aku tak pernah cakap aku baik tapi pengalaman yg aku dapat tue yg buat aku kuat and aku berani terima kenyataan. Kemon hidup nie bukan nak sedih je, kata live the life so enjoy lah. Aku vuma boleh berharap dia berubah and terus berubah jd baik, manusia nie matang bila dia boleh pikir baik buruk tp ada jugak yg matang tp still tak boleh pikir baik buruk sebab? Dia buat keputusan dengan ego bukan akal. 

Orang yg belajar tinggi pun tetap ada bodohnya, trust me! Takda orang yg sempurna dalam dunia nie so stop talking like that. Kalau kau belajar tinggi tinggi tp otak kt kepala lutut baik kau buang je diploma kau buang je degree kau kt longkang takpun campak je memana, kadang aku rasa alahai sempurnanya kau sampaikan kau mengata orang itu ini, kau aibkan orang, dulu time sekolah takda ke cikgu cakap sakitkan hati orang dalam diam pun dah kira berdosa nie kan pulak terang terang. Tak payah la nak mengata malukan orang, kalau tak puas hati cakap je depan depan :)

Takpa aku cuma bersyukur kita kenal sampai sini je and allah dh buka mata aku yg aku tak patut kawan dengan kau, banyak buruk dari baiknyaa. Penat weyh penat jaga hati orang nie, aku bertahan pun sebab aku rasa orang sekeliling aku lagi penting, setakat orang macam kau alah pejam mata je, aku tak menyesal kenal kau tp aku kecewa kenapa perangai kau tak matang nak buat keputusan 


takan baca jer kod ? cerLike , cerkomen ! terima kaseh ^^

Tuesday, 4 November 2014

Goodluck!

Views


Haaa, sehari dua kali update. Amboyy kemain kan? Taklahh actually aku nak wish kt nenek goodluck. Kang kalau aku post kt fb karang ayat panjang panjang ada pulak yg deengki mengutukk, alah biasaa la orang deengki memang selalu macam tue! HAHAHA sajaa kali nie aku tukar nama blog tukar link blog sebab apa? Sajaa nak suruh stalker aku tue cari sendiri blog aku. Maklumlaa nak search kt facebook tak boleh sebab kena block, kt twitter aku dh delete link so pepandai sendiri, tapi maaf ler sebab semua post aku yg lepas lepas aku dh delete tak payah la eh nak cari sebab memang takkan jumpa, hiks :D 

Dear nur zulaikha bt khairul qamar, ee susah la nak sebut nama budak nie and tak sukaa, HAHAHA nak jugak aku panggil adik aku nenek, yes nenek, hiks kenapa nenek? Sebab dulu aku dengan dia selalu gaduh and kalau gaduh konfem perang sampai tahap tarik rambut semuaa, betul tak tipuu. Sampaikan dulu nak dengar nama dia pun takmau sebab menyampahh. HAHAHA tp sekarang she's everything for me. Aku sayang semuaa adik adik aku, muahh

Esok paper mathematic kan? Please buat yg terbaik sebab dats was my fav subject. Ingatkan apa yg abah selalu pesan? Belajar tue pun sebahagian dari ibadah, tak rugi pun kalau kita belajar sebab tue untuk masa depan jugak, kan? One more thing, ingat nie sampai bila bila, kalau kita ikhlas terhadap sesuatu benda in syaa allah apa yg kita usaha tue allah akan tolong, so please ikhlaskan hati untuk belajar, buktikan kt semua orang yg eyka pun boleh berjayaa. Trust me!

Please buktikan kt semua orang terutamanya your brother, prove it to him that you're much more better than ! Stop worrying what people says, hidup hg so hg yg kena decide wether your life is better or not. Eykaa belajar nie tak rugi pun, kalau rajin cerah la masa depan. Aku tak la pandai sangat macam kakak yana, contoh dah ada depan mata, tengok kakak pun dh cukup lah, she deserve all this, life dia semuaa. Sebab apa? Sebab dia usahaa untuk dapat semua nie. 

Kalau aku kt penang, kt rumah sekarang aku takkan buat karangan panjang panjang macam nie, hahaha tp sebab aku takda kt rumah and aku tak jumpa hg so aku pun tulis benda nie semua and i know you not read this sebab busy dengan mentelaah buku kononnyaa, haha takpaa tp im very sure that someday u will read this and cryingg like idiot, HAHAHA mesti kalau orang baca orang akan fikir ee jahatnyaa kakak dia nie, eh im not like that! Orang yg kenal aku tau aku cemana, aku nie baik tau, haa aku memang dilahirkan suka menyakatt orang. Tp nenek mana penah touching dengan aku, aku panggil dia nenek pun dia buat buat dangg je, sahut je bila aku panggil. Kena marah la cemana pun dengan aku, tarik rambut bagai *itu dulu lah* nak jugak pelok aku sayang aku, HAHA kalau aku lama tak balik penang and bila jumpaa terjeritt jeritt, rindu lah apa lah, haa dats mean aku nie kakak yg baik. Cuma satu jelaa aku tak suka dengan perangai adik adik aku nie, pantang kalau keluar bertigaa kopakk poket aku, tue nak nie nak tp yg bayarnyaa aku, bukan mak bukan abah. Nasib lah kakak nie sayang kt adik adik dia, ikut je apa yg dua ekoq nie nak. Bila pegi kedai, aten nak nie boleh aten nak tue boleh, haihh kalau dengan abah tak berani pun nak minta -,- 

Eykaa, aku nak tolong hg tak boleh sebab aku bukan budak sains and aku tak pandai langsungg bab sains nie, serious talk aku tak suka membacaa tapi kalau bg aku mengiraa haa bg sepuluh subject mengiraa pun aku suka. Aku budak account so kalau nak tanya pasal math ke boleh la bantu tp not add math, HAHHA eh td kta suka yg mengiraa, dh tue bila add math taknak pulakk. Masalahnyaa aku dulu time class add math memanjang skip class sebab cikgu add math aku cina so aku cepat menguapp and end up aku tak faham satu hape pun so sorry kalau bab add math, kalau account yes i do :D 

Btw goodluck in your SPM my dear, ingat nie baru SPM belum lg diploma or degree, jauh lagi perjalanan hg. Aku nak sangat tengokk semua adik adik aku berjayaa, aku nak semua anak anak pak khairul berjayaa and boleh buat parents kita senyum. SPM tue cuma first stage untuk berjayaa.  So goodluck again baby :*


takan baca jer kod ? cerLike , cerkomen ! terima kaseh ^^

Kenangan!

Views
Bila cakap pasal kenangan mesti semua ingat putus cinta lettew! Eh sorry sikit, buat penat je nak cakap pasal cinta, nanti kang ada pulakk yg mengataa kt twitter, oups! Eh kenapa? Nak mengutuk lagi? Peduli apa aku, kalau semua pasal hidup aku nak amik tahu nak mengataa maknanya kisah hidup aku lagi menarik dari hidup korang la kan? Oupss! Sentapppppp. Actually sajaa nak bg haters aku nie sakit hati, biasalaa aku nie banyak sangat saingan sampai luar dalam hidup aku pun nak amik tahu. HAHAHAHA

Okay kenapa denGan kenangan? Hmn, aku rinduu weyh nak pegi class balik nak lepak macam dulu balik, serious rindu! Kalau sebelum nie tengah tengah malam kalau aku lapar aku bosan, mesti aku call kak bella ajak lepak ajak teman pegi makan but now nak lepak pun susah kalau balik rumah :'( * haaa padan lah sapa suruh pindah jauh jauh :( * eh sorry aku pun tak ingin la pindah tp takkan aku nak duduk kt batu maung sorang sorang, memang taklah kan? 

Tapi aku bukan rindu kak bella je, paling rindu akem dengan naili. Haaa rinduu weyh rindu! Bayangkan kalau tiap hari kt class mesti aku selalu kena bahan, kalau tak aku yg kena mesti akem yg kena kalau bukan akem mesti naili yg kena. Yes cuba bayangkan baru sehari tak jumpa aku dengan nai dh whatsapp tnya kt mna. Dh lah selalu cakap aku nie homesick, kalau aku gelakkan klau akem kena bahan mesti dorg ckp ceni "aten, behave sikit. Tak baik lah gelakkan orang centu" HAAHHA aku kalau dh gelak peduli apa sopan ke tak keluar terus suara jantan haa amikk kau. Hari tue lecturer aku salah panggil nama khai, nama dia khairizal tp lecturer aku panggil khairudin, sumpah aku cakap aku gelakk sampai tak ingat dunia, HAHAHA lepas tue khai kt belakang aku cakap ceni "amboyy sukanyaa, aten behave sikit" dh dia cakap centu lg lah aku gelak nk diam lg, lepas tue kali kedua dy tegur aku lg "aten, stop it. Tak baik lah gelakkan khai centu" HAHAHA NK nak berenti gelak tak boleh so aku gelak pelan2 jelaa. Sorry khai! HIKS Serious aku cakap dorg memang boleh dibuat kawan sebab we share everythingg. Every day ada je yg di sharekan! Hari tue last class semua orang kena submit assignment before pukul5, lepas tue si akem nie boleh pulak tak tahu and last minute ajak aku dengan nai teman pegi print, HAHAHAHA aku rasa kalau girlfriend dia tahu nie mesti berbulu je rasaa, mahu taknyaa dalam phone dia penuh gambar aku dengan nai je, AHHAHA lepas tue tiap hari melepakk, eh takde la tiap hari kadang kadang je, hiks

Last week kod, kan ada horror movie yg baru keluar tajuk "ouija" kan? Haa akem pegi tengok lepas tue esok dia cite kt aku, bapakk ah menjerit jerit kalah prempuan dia nie, HAHAHA aku tanya seram ke dia cakap seram kalah annabelle kalah conjering kalah semua cite yg aku tengok. Yg aku nie pulak  susah sikit nak menjerit tengok cita hantu tp sebabkan akem cakap cite tue seram aku pun pegi la tengokk, bapakkk ah memang sumpah seram, sampai terbaLing pop corn oh! Memang esok tue kena bahan ah dengan budak budak nie, hahahaha

Satu je aku respect budak lelaki class aku nie, dorang nie sopan sangat. Aku tak pernah lagi la dengar dorang mencarut cuma certain 2 orang tue je yg biadap. Tp yg lain tue, alahai sejuk perut mak korang dapat anak macam nie. HAHAHA sorry guys aku dengan nai memang suka menyakat orang and i dont know how to being silent. HAHAHA sampaikan hari tue si khai cakap " betul lah cakap harith iskandar, perempuan nie dalam sehari akan bercakap lebih dari 200 000 word for a day" ceittt! Amboyy terasaa oh, start tue terus kami dua diam, AHHAHAA

IM GONNA MISS YOU GUYS A LOT!  Ikutkan hati nak letak gambar dorang nie tp menaip pakai ipad so takdak gambar dorang, macam banyak reja nak buat nak transfer gambar bagai. HAHAHA ceh aten memang pemalas so no wonder lah kalau dia cakap takmau buat. HAHAHA 


takan baca jer kod ? cerLike , cerkomen ! terima kaseh ^^

Saturday, 11 October 2014

career exhibition day :)

Views
career exhibition day? apa tue? haa, meh sini nak explain. career exhibition day nie macam cari kerja lah. pernah dengar kan pasal job fair? haa, macam tue lah tp yang lainnya nie sebahagian daripada final project aku, aku dengan budak group aku kena cari satu kerja kosong and then aku kena mintaa borang dari company tue then tolong promote. haa, sumpah memang penat buat benda nie tapi best sebab kita dapat banyak pengalaman sepanjang hari tue. 

bila kerja satu group nie biasalaa, mesti ada ja yang tak kena. aku tak kesah weyh kalau budak group aku nak decide sendiri nak pilih company apa, tapi please la inform aku dengan nai. Aku paling pantang orang buat keputusan tak tanya pendapat yg lain, ikut kepala angin sendiri je. haihh, lelaki tak lelaki, angin kau je kau fikir, habis angin aku kau tak tahu pulak cemana kan? mentang mentang la aku diam ingat aku tak reti marah. tak tengok lagi kalau aku naik angin cemana, aku merajuk cemana. erghh menyampahh! aku tanya elok elok kod, "weyh mustaqeem, kau tukar company amik brahim ke? " lepas tue boleh pulak dia hantar voice note kt aku marah marah. terus aku tak reply dah, ikutkan hati nak je aku mencarut carut tp takpe aku sabar je. esok tue time buka booth, sikit pun aku tak pandang dia, kalau sekali dah buat taik dengan aku memang tak ah aku nak berbaik, aku pantang lelaki yg tak reti cakap lembut lembut dengan perempuan nie. memang dari first aku tak setuju dia masuk group aku, tapi sebab terpaksa je aku amik. kalau boleh tunjuk cemana muka aku sekarang dah lama aku tunjuk weyh, HAHAHAHAHA

lepas tue nak dijadikan cerita pulak, pukul8.45 pagi nak kena setup booth cantik cantik, lepas tue aku bangun pukul7 pagi nak mandi boleh pulak bangi buat hal takde air, kau rasa? aku rasa time tue nak bebai semuaa adaa weyh, sumpah aku cakap. aku sempat cuci muka dengan berus gigi je lepas tue terus air berenti. haihh, memang menguji kesabaran jugak lah. memang kalau difikirkan balik kelakar pun ada tp time tue tak pikir kelakar, pikir " pehal selangor nie memanjang asyik takde air, tue lah time ada orang offer nak bg bantuan air kt selangor berlagakk taknak amik sekarang menyusahkan orang je! " HAHAHAHAHA okay tue memang serious jujur dari hati aku cakap. AHHAHA pegi mampus lah.

aku usaha whatsapp semua membe aku tanya ada air ke tak kt tempat dorang and semua orang cakap takde air. Bayangkan pergi career exhibition tue dengan tak mandi, nak dekat sebotol jugak lah perfume aku sembur. HAHAHAHA  tak payah nak mengata aku sangat, bukan aku je yg tak mandi, ramai lg yg tak mandi hari tue. HAHAHAA lawak kan? HAHAHA aku lagi ah tak tahan nak gelak pergi kolej dengan tak mandi, berharap kt perfume je. AHHAHAA







HAHAHAHHAHA nie lah group aku! nak tahu mus yang mana? tue haa lelaki yg depan sekali tue. errr, menyampah! okay abaikan muka dia please. HAHAHAA anggap je dia macam tak wujud. okay time nie semua orang muka dah penat gila sebab dari pukul8 pagi sampai pukul12.30 terpacak depan booth. tapi seriously weyh memang best. mukaa semuaa lawak gilaaa. bayangkan lah group lain semua pakai formal, pakai ikut pakaian company yg dorg present tapi group aku pakai ikut suka hati je. HAHAHAHA rare weyh. jum tengok next gambar pulak! Hiks



okay yang nie pulak nama dia muhammad amirul hakim bin jais. dia nie kan orang dia memang kelakar, kadang tue aku tak faham kenapa tiap kali dia cerita aku dengan nai mesti gelak sedangkan dia rilex gila cerita. HAHAHAA tp cara dia tue buat orang rasa senang nak berkawan dengan dia. selama aku kenal dia, aku tak pernah dengar dia mencarut, and dia suka buat lawak bodoh sampai tahap nak guling guling. HAHAAHAHA  dia nie orang melaka. aku selalu pinjam phone dia nak amik gambar, kalau aku dengan nai minta phone dia, dia mesti cakap ceni "nanges dulu!" HAHAHA dia ingat aku nie budak budak ke hape -,-





yang nie pulak, boyfriend aku. HAHAHAA semenjak takde boyfriend nie, dia lah yg selalu whatsapp dengan aku, tanya aku dah makan ke belum, sehat ke tak. HAHAHA caring gila kan? haaa, tahu takpe. sampaikan akem tiap hari mesti perli aku dengan nai sebab kami dua nie asyik berkepit je. HAHAHA ah kesah pulak aku. dia selalu ajar aku suruh kuat semangat, jangan lembut sangat hati jangan terlalu bg muka kt orang and dia jugak selalu ajar aku independent sendiri. dia cakap ceni "awak, nai suka tengok awak dah pandai independent sendiri, lepas nie kalau kita dah jauh takde lah kita risau pasal awak" haihh, dah la tinggal lagi dua minggu je nak berpisah, berat pulak hati nie :(










nie je gambar yg sempat amik, pagi pagi tue memang tak sempat nak amik gambar sebab semua busy, bila dah tak ramai sangat orang baru boleh berkumpul macam nie untuk amik gambar. HAHAA time kena jaga booth kan, setiap orang kena jaga bergilir gilir tau, bila turn nai yg kena jaga aku sorang sorang macam takda kawan. lepas tue si syed ajak akem pegi jalan jalan kt booth orang lain, sebab ada sesetengah booth ada dapat makanan free lah, dapat hadiah la so dorg decide nak jalan jalan la. lepas tue akem cakap ceni kt aku :

akem : aten nak follow tak jalan jalan cari makan? :D
aku : taknakk, malas lah nak pegi. tak larat! hiks
akem : amboy, berlagak! orang ajak jual mahal pulak, taknak sudah :D
 *dalam 5minit aku fikir*
aku : weyh akem, tunggu! aku pun nak ikut
akem : td jual mahal, haa jum cepat
aku : buat muka tak bersalah terus ikut.

aku ingatkan bila dia ajak aku jalan jalan, takde lah dia berenti lepak kt booth orang lama lama, nie tak berenti kt satu booth mak ai sampai 15minit punya berenti bersembang. kalau ikutkan hati aku, aku cuma nak amik makanan dengan hadiah je, tp dia nie menyembang pulak -,- first first jela baik hati aku ikut je si syed dengan akem nie menyembang, lama lama aku pun fade up. terus aku blah jalan sorang sorang. HAHAHAHA padan muka aku tinggal. masalahnya kalau aku faham apa yg budak lelaki sembang takpe doh nie sepatah haram pun tak faham. 

kadang aku stress weyh, akem suka layan aku nie macam budak budak. HAHAHAA yg paling tak tahan aku nak gelak tue bila ada satu booth nie, dia buat vacancy untuk seven e. lepas tue si akem dengan ali nie cakap ceni kt aku, " weyh aten, muka kau nie macam sesuai je keje kt seven e!" lepas tue berdekak dua ekor nie gelak, aku apa lagi tarikk muka ah. HAHAHAHA terus cuakk dua ekor nie. HAHAHAHA tue lah sapa suruh cari pasal. tahu pun nak pujukk balik. HAHAA 

lepas je balik dari career exhibition nie, terus aku text kak bella ajak p swimming, p mandi kt swimming pool putrajaya, bapakk ah heaven gilaa weyh. rasa macam tak mandi setahun. HAHAHAHA  haih lepas nie takde dah gelak gelak ceni sebab aku pun dah nak kena balik penang untuk selama lamanyaa. uwaaa, macam sedih pun ada. hati berbelah bagi. aku takut nanti bila aku sambung belajar kt penang, aku tak jumpa kawan yg gila gila macam nie. hmn


takan baca jer kod ? cerLike , cerkomen ! terima kaseh ^^

Friday, 6 June 2014

happy birthday my dear :)

Views


happy birthday muhammad syazwan bin ishak :) dah tua dah kan? dh besar dah kan so lepas nie jangan la menangis dah. oups! haha  i dont know what to say, tapi i selalu doakan yg terbaik dalam hidup u. tak kesah la apa pun yang terjadi antara kita, sikit pun i tak simpan dendam. yes itu janji i :)

macam yg i cakap, i takkan marah u lama lama sebab rasa macam buat apa nak marah buat sakit hati je, so just let it go, eh macam lagu kartun frozen pulak. semalam i wishkan birthday u? memang sebelum nie i tak layan your calls your text dats because i tengah final exam. malas nak serabutkan kepala otak so semalam i wish your birthday :)

seriously i tak sangka pulak yg u akan call i, sebab i tot u taknak cakap dengan i. hihi tp semalam u call i say thank you and i was like ya allah serious hg call aku? haha, lawak kan? sebabkan semalam aku awkward gila taktau nak cakap macam mana, aku just keep silent je. and u bg alasan yg seriously tak munasabah, u cakap " disebabkan u kacau tidur i, so i nak u cakap sat je dengan i" aku pun eh? HAHAHA dari dulu sampai sekarang tak pernah berubah. haha  cakap jela yg u rindu i kan senang, tak payah la nak bg alasan maam tue. HAHA 

sorry sebab semalam i buat u menangis, tak sengajaa. actually i taktau pun apa yg i cakap tue buat u sedey, and mungkin u terharu sebab i wish your birthday and still pick up your call even i marah u, haha kan? tue cuma aku agak jelaa. macam biasa ayat yg u selalu kata " happy sangat bila i dapat mengata u! " yess MEMANG! dari dulu kod u memang macam tue, i donno la apa yg happynya mengata i sampaikan tiap kali u mengata i u gelakk macam tak ingat dunia. HAHA but its okay, sebab i pun suka mengata u :D baru adil! haa

okay i wish lepas nie u akan berubah, berubah untuk jadi yg lebey baik untuk diri u and family u. i tak pernah minta banyak pun, i cuma nak tengok u happy, gelak macam semalam senyum macam selalu. yes tue je yg i nak. i tak pernah kesah pun dengan sapa u nak kawan sebab bg i, kalau jodoh ta kemana, kan? lagi pun bukan i kalau nak gadoh gadoh berebut lelaki. janji dengan i yg u akan bahagia? janji kay :)

HAPPY BIRTHDAY MY DEAR!


takan baca jer kod ? cerLike , cerkomen ! terima kaseh ^^

"/>
copyright by nurfatin khairul