Monday, 9 February 2015

cukup sebulan :D

Views

alhamdulillah, pejam celik pejam celik cukup sebulan aku kerjaa :)  kalau ikutkan hati nakk jaa aku cepatkan masaa, biar aku habis cepat cepat practical, HAHA tue pun kalau boleh laa. kenapa ? hmn hmn, kadangkan aku terpikir kenapa aku pilih haluan nie untuk capai cita cita aku, tp kadang aku tauu Allah dah tetapkan yang terbaikk untuk aku, buat apa nak menyesal sedangkan aku dah separuh jalan, kan? 

practical dekat iznan & associate, not bad. cuma a bit stress laa, yes kerjaa account nie memang kayaa banyak duit tapi penat letih semua ada. tp tue bg aku laa, aku tak boleh banyak sangat fikir, stress sangat nanti mesti migrain, bila migrain mulaa la nak sentot :P tp tak semuaa kerja account stress, kalau kerja kt tempat aku, audit firm memang stress sebab aku kena buat account, buat audit, buat tax untuk company orang, so risiko stress tue memang tinggi, yelaa mahu taknyaa kita tolong buat account untuk orang, and then bila kita call orang tue minta document la, minta semua gaji pekrja la, minta semuaa la yg kena mengena dengan bisness orang tue, orang tue boleh pulak buat buat lupa laa, lepas tue minta tangguh -,- haihh kalau nak buat account tue sehari dah boleh siap takpa, tak kalot. nie berbulan kod baru nak siap, tue baru account belum lg audit. haa tue maksud stress bg aku.

tp kalau kita kerja dekat company biasaa, stress tue memang stress cuma tak banyak macam kerja dekat audit firm nie. sebab? yelaa kita cuma buat account untuk company kita ja, bukan company orang, so semua yg kita nak adaa, and cuma kena key in masuk dalam komputer ja, document semua kita tau, so hujung bulan dah boleh siap sebab nak tutup account. yes tue maksud aku.

so bg sapa2 yg suka kerja account yg mencabar otak semua nie, boleh la kerja kt audit firm. tp kalau orang macam aku nie, kena kerja kt tempat biasa jaa, sebab aku tak boleh terlalu stress. HAHAH cehh mengadaa sangat. tp memang betul pun, aku study mana ada study nak tengok buku sangat, aku kena try faham sebab aku aku asyik hafal tengok buku aku cepat stress, lepas tue apa pun tak masuk dalam kepala otak. HAHAHA

tp alhamdulillah, sebulan aku kerja dah banyak sangat pengalaman aku dapat. dari aku tak tau apa langsung now aku dah reti sikit nak buat account, so lepas nie boleh la kira bajet untuk diri sendiri, so takdak la boros sangat kod :D AHHAHA  tapi yg bestnya kerja dekat tempat aku nie, masuk kerja pukul9, tp pukul 9 belum lg start buat kerja, pukul9 tue la nak p breakfast, nak p makan bagai, AHHAHA lepas tue lunch hour pukul1 sampai pukul 2, pukul 1 tepat dah keluar makan, tp pukul2 tak habis makan lg, tepat pukul2 time tue la nak p surau nak solat :D HAHAHA pukul 3 baru nak start kerja, lepas tue pukul5.30 balik. HAAA heaven kod :P

then setiap hari jumaat, mesti ada baca yasin, selalunya baca yasin pukul10 centu, lepas baca yasin wajib ada jamuan makan makan, so maknanya pg buat kerja sampai pukul10 ja, lepas tue pukul10 sampai pukul12 pakat dok makan, buat kerja sejam, pukul1 sampai pukul2.30 lunch, haaa siap boleh p shopping lg, maklum laa belakang office shopping mall pulakk, memang kesitu laaa lepaknyaa. dalam banyak banyak hari jumaat la paling heaven, duit save, lepas tue boleh jalan jalan lg, HAHAHAA 

sepanjang aku practical kt sini, baru 3 kali aku ikut boss p meeting, SUMPAH bosan! sangat bosan weyh tp tempat meeting bukan kt office tp kt hotel kod :D HAHAHAHA yg paling best kalau dapat ikut boss p meeting sebab dapat makan sedap sedap, weyhhh tak tipuu memang heaven kalau dapat makan nie, aku taktau aku nie belaa apa, tp aku memang tak boleh berhenti makan, tiap masa kena mengunyahh, tp tetap teraa tue jugak tak gemok :D

so kira kira tinggal lg 2 bulan je lg nak practical sini, hmn hmn tak sabaqnyaaa. aku bukan letih buat account sangat, tp aku letih drive kereta, HAHAHA yealaa masuk office pukul9, pukul8 dah kena keluar office sebab office aku kt bandar sunway seberang jayaa. tue kalau tak jem 8.30 dah sampai, kalau jem pukul9 lebih pun tak sampai lg, balik kerjaa pukul5.30 tp sampai rumah 6.30 sebab apa? jemmeddd lahh :( haaa stress kod, nasib bukan manual kereta aku, kalau manual jenoh weyhh, pakai reyauu sakit kaki laa suruh mak urut. 

aku nie pulakk, kalau dah tunjuk jalan tue, jalan tue jlaaa aku tauu, HAHAHA kalau jalan yg aku selalu guna tue tutup, pakai taktau laa aku nk lalu manaa. serious weyh, aku nie kalau orang tunjuk jalan aku bukan nak ingat, tp kalau aku bawak konfem aku ingat sampai bila bila :D tp alhamdulillah, buat masa nie jalan yg aku selalu guna tak penah lg tutup, tp mohon takkan pernah tutup laa, HAHAHA aku nnti mati kutu jenoh nak bukak waze cri jalan. HAHAHA


takan baca jer kod ? cerLike , cerkomen ! terima kaseh ^^

0 comments:

"/>
copyright by nurfatin khairul